Domisia

Domisia

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i lekkie danie dla osób dbających o figurę i nie tylko. Danie jest pożywne i zdrowe, gdyż ryby zawierają dużo kwasów tłuszczowych omega-3, a witaminy zawarte w warzywach uzupełniają dzienne zapotrzebowanie.

Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą
Łososia dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą a następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć po obu stronach solą i świeżo zmielonym pieprzem, a także rozmarynem. Rybę skropić sokiem z cytryny, ułożyć na nią pół łyżeczki masła oraz duży ząbek czosnku (koniecznie w łupince). Rybę ułożyć na sitku do gotowania na parze razem z bukietem warzyw (można również pokusić się o zapiekanie w piekarniku lub opcja dla leniuchów - udusić go na patelni w folii aluminiowej).
Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą
Łosoś na koperkowym leżaku
Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą
Bukiet warzyw kwiatowy
Wiosenny łosoś w bukiecie warzyw z mozzarellą
Soczysty brokuł w towarzystwie mozzarelli

Tagi:

ryż