Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Wiosenna pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa pomidorowa idealna na przedwiośnie

Wiosenna pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna pomidorowa
Mięso myjemy wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 litrami wody. W międzyczasie warzywa obieramy i myjemy. Gdy woda się podgotuje i powstanie piana zbieramy ją i do wody wrzucamy warzywa. Całość gotujemy ok godzinę na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie. Zostawamy na małym ogniu jeszcze 1/2 godziny. Jeżeli używamy pomidorów z puszki wrzucamy je na patelnie i w tym czasie dusimy. Wyciągamy mięso, warzywa oraz przyprawy. Dodajemy pomidory z puszki bądź koncentrat i gotujmy ok 5 minut. Śmietanę przedkładamy do kubka dodajemy ok 3 łyżek zupy i szybko mieszamy. Następnie dodajemy ok 6 łyżek zupy. Robimy tak aż mieszanka zupy i śmietany zajmie cały kubek. Jest to czynność niezbędna gdyż dzięki powolnemu podnoszeniu temperatury śmietany nigdy nam się nie zważy. Wlewamy śmietanę do zupy. Zupę można podawać z makaronem bądź ryżem.
Wiosenna pomidorowa
Mięso myjemy i wrzucany do letniej wody
Wiosenna pomidorowa
Po mięsa dodajemy obrane i umyte warzywa
Wiosenna pomidorowa
Śmietanę przekładamy do kubka i dodajemy zupę
Wiosenna pomidorowa
Mieszankę koncentratu i śmietany wlewamy do zupy

Tagi:

pomidory