kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Wigilijny barszcz z grzybami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny barszczyk wigilijny okraszony cebulką

Wigilijny barszcz z grzybami

Składniki:

Wigilijny barszcz z grzybami

 

  • 2 garści suszonych borowików lub podgrzybków
  • 2 l wody
  • butelka zakwasu na barszcz biały
  • sól,pieprz
  • 1 cebula posiekana w kostkę
  • 2-3 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Wigilijny barszcz z grzybami
Grzyby przepłukać,namoczyć na noc.Na drugi dzień nastawić grzyby razem z wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Do grzybowego wywaru wlać butelkę zakwasu ( jeśli nie lubimy zbyt kwaśnego można wlać mniej ).Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę zeszklić na maśle.Barszczyk podawać ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ze skwarkami z cebulki.

Tagi:

barszcz