Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Wieprzowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wieprzowe pulpeciki , mniam !

Wieprzowe pulpeciki

Składniki:

Wieprzowe pulpeciki

 

  • 1 kg karkówka,
  • 1 szt jajko,
  • łyżeczka pieprz,
  • do smaku Sól,
  • wg uznania przyprawy ziołowe,
  • 1 mały słoik CEBULKI MARYNOWANE,
  • olej,
  • 2 łyżki cukier

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe pulpeciki
Przygotowujemy mięso jak na zwykłe kotlety mielone ale mielimy 3 razy. Doprawiamy pieprzem, solą lub innymi ziołowymi przyprawami (jak kto lubi). Wyrabiamy małe kilki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na oleju aż się zrumienią. Z cukru robimy karmel, wkładamy do niego cebulki i przez minutę mieszamy. Podajemy pulpeciki z sosem, frytkami i marynowaną papryką.