Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Waniliowa masa zaparzana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Masa zaparzana jest bardzo smaczna i zawsze się udaje.

Waniliowa masa zaparzana

Składniki:

Waniliowa masa zaparzana

 

  • 25 dag margaryny
  • 4 łyżki cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 30 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki spirytusu

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Waniliowa masa zaparzana
Do garnka wlać wodę i zagotować. Do miski wybić dwa jajka, wsypać cukier i cukier waniliowy, postawić nad parą gotującej się wody i ubijać do momentu aż brzegi zaczną obsychać. Zestawić i ubijać do ostudzenia. Margarynę włożyć do miski i utrzeć. Następnie bardzo powoli dodawać masę jajeczną, ciągle ucierając połączyć na gładką masę, dodać spirytus. Przekładać ciasta torty i ciasteczka.

Tagi:

jajko jajka