Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Wątróbka z indyka z cebulką Edzi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam wątróbkę z cebulką- wymiata!

Wątróbka z indyka z cebulką Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z indyka z cebulką Edzi

 

  • 0,5 kg wątróbki z indyka (może być z kurczaka)
  • 3 duże cebule
  • 5 łyżek oliwy
  • 3 liście laurowe
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu lub 1 gałązka świeżego

Sposób przygotowania:

Wątróbka z indyka z cebulką Edzi
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnie wlewamy oliwę i smażymy cebulkę. Wątróbkę oczyszczamy z żyłek. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, rozmaryn i gotujemy. Do wrzątku wrzucamy wątróbkę i parzymy ok 5 min. Odcedzamy. Wątróbkę wkładamy do patelni z cebulką, krótko obsmażamy i dusimy, aż wątróbka będzie gotowa. Wyłączamy gaz. Danie doprawiamy zmielonym pieprzem, pieprzem ziołowym i solą. Mieszamy, zostawiamy na chwilkę, żeby smaki się przegryzły i podajemy.
Wątróbka z indyka z cebulką Edzi
W patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulkę
Wątróbka z indyka z cebulką Edzi
W wodzie z rozmarynem i liśćmi laurowymi parzymy wątróbkę
Wątróbka z indyka z cebulką Edzi
Do smażonej cebulki dodajemy spażoną wątróbkę
Wątróbka z indyka z cebulką Edzi
Chwilkę przesmażamy potem dusimy aż wątróbka będzie dobra. Doprawiamy.