pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Wątróbka z cebulką na słonince

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zdrowa wątróbka w mniej zdrowym towarzystwie

Wątróbka z cebulką na słonince

Składniki:

Wątróbka z cebulką na słonince

 

  • 500 g wątróbki, 3 cebule, 15 dag słoniny, pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką na słonince
Wątróbkę kroimy w pożądanej wielkości kawałki i oprószamy pieprzem ziołowym. Na patelnię kładziemy plastry słoniny. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać i jedna strona będzie przysmażona, przewracamy plasterki na drugą stronę i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Całości dusimy od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut. Gdy cebulką będzie usmażona dodajemy wątróbkę i smażymy. Długość smażenia polecam sprawdzać osobiście na wątróbce, ponieważ jedni lubią bardziej wysmażoną inni mniej.