Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Wątróbka w białym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wątróbka w białym winie

Wątróbka w białym winie

Składniki:

Wątróbka w białym winie

 

  • 50 dag wątróbek drobiowych
  • 1 por, pokrojony w krążki
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 120 ml białego wina
  • mąka
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w białym winie

Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące. W woku smażymy por i cebulę, dodajemy wątróbkę, smażymy 4 minuty. Dolewamy wino, dodajemy przyprawy i smażymy, aż wino odparuje.