LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Wątróbka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyśmienite szybkie danie.

Wątróbka drobiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa
Wątróbkę oprószamy pieprzem i mąką, podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, a następnie jabłko - pokrojone w drobną kostkę. Wszystko dusimy do miękkości. Gotową wątróbkę solimy i podajemy na gorąco z ziemniakami lub na zimno z chlebem.Wyśmienite szybkie danie.
Wątróbka drobiowa
Podsmażanie wątróbki oprósznej pieprzem i mąką.
Wątróbka drobiowa
Przgotowanie cebuli i jabłka do wątróbki.
Wątróbka drobiowa
Dodanie piórek cebuli do wątróbki drobiowej.
Wątróbka drobiowa
Dodanie jabłka do smażonej wątróbki z cebulą.