marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rybki z kawiorem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto rozmrozić i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wykrawać rybki.Nagrzać piekarnik i podpiec ciastka.Po upieczeniu nadziać i podać

Rybki z kawiorem.

Składniki:

Rybki z kawiorem.

 

  • na 18 porcji:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego(2 spore płaty),
  • mąka do podsypania,
  • żółtko,
  • łyżka mleka,
  • 50 g.śmietany,
  • 50 dag.kawioru,
  • pół pęczka koperku.

Sposób przygotowania:

Rybki z kawiorem.
Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać foremką w kształcie rybki lub szablonu(10 razy6).Piekarnik nagrzać do 225 st.C,paszteciki ułożyć na polanej wodą blasze i ponakłuwać widelcem.Wymieszać mleko z żółtkiem, posmarować paszteciki za pomocą pędzelka.Blachę wstawić do piekarnika i piec paszteciki 6-7 min. na zloty kolor.Wyjąć z piekarnika i wystudzić..Posmarować śmietaną,udekorować kawiorem i gałązkami koperku.

Tagi:

ciasto