carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Ryba duszona z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie idealne na świąteczny stół.

Ryba duszona z pieczarkami

Składniki:

Ryba duszona z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z pieczarkami
Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na ok 50 minut. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojona w kostkę. Pieczarki obrać, drobno poszatkować i dodać do cebuli. Włożyc masło i ponownie podgrzać. Ryby opruszyć pieprzem i solą, ułożyć w rondlu, przełożyć cebulą z pieczarkami, dolać odrobinę wrzącej wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut. Mąkę wymieszać z śmietaną i wlać do duszonej ryby, ponownie zagotować i odstawić.

Tagi:

ryba ryby