malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w cebuli i zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taka ryba ma fajny słodko-kwaśny smak. Według mnie cebule pasuje doskonale do ryb. Dlatego tak świetnie to smakuje.

Ryba w cebuli  i zalewie

Składniki:

Ryba w cebuli i zalewie

 

  • 1 kg filetów z ryby(morszczuk,mintaj)
  • 1 łyżka octu
  • 4 łyżki keczupu
  • łagodnego, 2 jaja
  • szklanka mąki
  • 2 cebule
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Ryba w cebuli i zalewie
Rybę kroimy w kawałki, solimy, pieprzymy, maczamy w rozkłóconym jajku a następnie w mące i smażymy na gorącym oleju na złoto. Cebulę kroimy w piórka, dusimy w szklance bulionu 10 min, studzimy dodajemy ocet, keczup oraz cukier. Rybkę przekładamy do miseczki zalewamy zalewą z cebulą, wkładamy do lodówki.

Tagi:

ryba ryby