wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ryba w cytrynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba w sam raz na piątkowe obiady.

Ryba w cytrynie

Składniki:

Ryba w cytrynie

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cytrynie
Cytrynę sparzamy wrzątkiem, wyciskamy sok, a na tarce ścieramy trochę skórki. Rybę skrapiamy lekko sokiem z cytryny, oprószamy do smaku wg własnego uznania solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze skórką z cytryny. Rybę panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, z obu stroń. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Tagi:

jajko tarta jajka