iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryżowo pomidorowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka smaczna lekka i zdrowa

Ryżowo pomidorowa z pieczarkami

Składniki:

Ryżowo pomidorowa z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowo pomidorowa z pieczarkami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy i studzimy .Pomidora obieramy z skórki polewając go wrzątkiem i kroimy w kosteczkę . Pieczarki obieramy z skórki i kroimy w kawałki ,plasterki. Do zimnego ryżu wkładamy pokrojone pomidory i pieczarki .Marchewkę obieramy z skórki i kroimy w małe cienkie paseczki .Mieszamy wszystkie składniki .Dodajemy posiekana natkę oliwe ,kropimy sokiem z cytryny doprawiamy pieprzem mieszamy .

Tagi:

ryż pomidory