Ryżowy przysmak warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla osób lubiących zdrowo a syto zjeść

Ryżowy przysmak warzywny

Składniki:

Ryżowy przysmak warzywny

 

  • 2 szklanki ryż,
  • 2 sztuki pomidor,
  • 1 sztuka marchew,
  • 30 dag pierś z kurczaka,
  • 3 łyżki olej do smażenia,
  • 2 szczypty Sól,
  • 2 szczypty pieprz,
  • 1 sztuka cebula,
  • 5 garści szczypiorek usiekany

 

Sposób przygotowania:

Ryżowy przysmak warzywny
Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu ( ja gotowałam krótko, na szybko). Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na patelni. Wszystkie warzywa czyli pomidor, marchew myjemy i kroimy w kosteczkę.To samo robimy z piersią z kurczaka. Cebulkę mieszamy z ryżem, smażymy 3-4 minuty. Na osobnej patelni rumienimy warzywa wraz z piersią z kurczaka. Dodajemy do ryżu. Mieszamy. Smażymy ok.10 minut.Jeśli ktoś lubi posypujemy usiekanym szczypiorkiem. Do smaku dodajemy sól,pieprz.