Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rumsztyk z Pizy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 952

Mięso ponacinać na brzegach. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć rumsztyki z obydwu

Rumsztyk z Pizy

Składniki:

Rumsztyk z Pizy

 

Sposób przygotowania:

Rumsztyk z Pizy
Mięso ponacinać na brzegach. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć rumsztyki z obydwu stron. Oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce, aby nie dopuścić do wystygnięcia. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Pomidory zmiksować w zalewie, dodać do tłuszczu ze smażenia mięsa i zagotować. Wrzucić kapary i oregano, w razie potrzeby podlać wodą. Sos gotować, aż zgęstnieje. Rumsztyki podawać polane sosem.

Tagi:

kapary