Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Risotto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne risotto

Risotto

Składniki:

Risotto

 

Sposób przygotowania:

Risotto
Cebule pokrajać w talarki, usmażyć. Pierś kurczaka pokrajać w kostkę, włożyć do rondla, dodać cebulę, wlać 1/8 l wody i dusić pod przykryciem do miękkości, w połowie duszenia dodać posiekane pieczarki.Ugotowany na sypkoo ryż wymieszać z kurczakiem i pieczarkami, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w naczyniu zaroodpornym, zalać gęstą śmietaną z żółtkiem., posypać tartym serem i pokrojoną w kostke kolorową papryką. Piec w 180-200 st 30 minut do zrumienienia sera.