lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Risotto z buraczkiem czerwonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalne risotto z buraczkiem w roli głównej

Risotto z buraczkiem czerwonym

Składniki:

Risotto z buraczkiem czerwonym

 

Sposób przygotowania:

Risotto z buraczkiem czerwonym
Ryż ugotuj na sypko wg przepisu na opakowaniu.cebulę posiekaj i zeszklij lekko na oliwię z oliwek wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodaj do tego obrane czerwone buraki które są starte na tarce o grubym oczku. Dopraw solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem do miękkości.Gotowe buraki ułóż na przygotowanym ciepłym ryżu,posyp na wierzchu natką pietruszki i udekoruj ćwiartką surowego buraczka czerwonego.podawaj gorące.