agnieszka.piwek1@wp.

agnieszka.piwek1@wp.

Kucharz
[Przepisów: 4]

rafaello 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam każdemu te pyszne ciasto

rafaello 4

Składniki:

rafaello 4

 

  • 2śmietany30% (2x0,5l)
  • 300g wiórek kokosowych
  • 2białe czekolady
  • 3śnieżki
  • 6jaj
  • 1szkl mąki przennej
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1szkl cukru

 

Sposób przygotowania:

rafaello 4
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywna piane z cukrem,do tego dodać żółtka dobrze zmiksować po czym dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżka.Ciasto wylać na blaszkę i piec25-30min. Krem: śmietanę ubić ze śnieżką,czekoladę zetrzeć na tarce i wsypać razem z wiórkami do śmietany,wszystko razem wymieszać.Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt.Wierzch posypać do dekoracji wiórkami albo czekoladą

Tagi:

czekolada