madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Racuchy na jogurcie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobre racuchy bez uzycia drożdży.

Racuchy na jogurcie.

Składniki:

Racuchy na jogurcie.

 

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • odrobina mleka (około 4 łyżek)

 

Sposób przygotowania:

Racuchy na jogurcie.
Mąkę jogurt naturalny przekładamy do miski. Dodajemy jajko, a także proszek do pieczenia oraz mleko, dokładnie łączymy ze sobą składniki przy pomocy miksera. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Następnie nabieramy łyżką porcję ciasta, wykładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy racuchy na złoty kolor z obydwu stron. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka