pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Racuchy z wiśniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobry obiad, polecam

Racuchy z wiśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z wiśniami
Mleko wlać do garnka, wbić jaja, dać sodę, cukier i sól. Wymieszać mikserem. Dodawać mąkę. Ciasto ma być lejące, gęste. Pod koniec łyżką wmieszać wydrylowanie wiśnie. Piec na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Posypać cukrem pudrem albo dać na to bitą śmietanę.
Racuchy z wiśniami
Ciasto
Racuchy z wiśniami
Cioasto wylewamy na rozgrzany tłuszcz
Racuchy z wiśniami
Smażymy
Racuchy z wiśniami
Smażymy z obu stron

Tagi:

jajko jajka