goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Racuchy z dyni z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast ścierać dynię na grubej tarce można ją np. zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować blenderem.

Racuchy z dyni z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z dyni z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z dyni z cebulką
Dynię obieramy i oczyszczamy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy i podduszamy na maśle, dodajemy do dyni. Dodajemy pozostałe w/w składniki. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką masę dyniową. Smażymy z obu stron. Podajemy. Smacznego!
Racuchy z dyni z cebulką
Oczyszczoną dynię ścieramy na grubej tarce
Racuchy z dyni z cebulką
Dodajemy pozostałe składniki: jaja, mąkę, cebulkę
Racuchy z dyni z cebulką
Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy
Racuchy z dyni z cebulką
Racuszki smażymy na rozgrzany tłuszczu z obu stron

Tagi:

dynia