olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Racuchy z cukrem pudrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne w smaku racuchy, które są proste w przygotowaniu i posypane na wierzchu warstwą cukru pudru.

Racuchy z cukrem pudrem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z cukrem pudrem

 

  • 1 kg mąki
  • 1/2 opakowania drożdży świeżych
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Racuchy z cukrem pudrem
Do miski przesiewam mąkę. Do przesianej mąki dodaję sól i całość mieszam. Następnie wykonuję w mące zagłębienie, wkruszam drożdże i zasypuję je cukrem, po czym zalewam całość mlekiem. Następnie odstawiam naczynie na 15 minut. Rozczyn łączę z jajkami, cukrem waniliowym i rodzynkami, po czym wszystko mieszam i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce. Racuchy smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie posypuję je cukrem pudrem.
Racuchy z cukrem pudrem
Do miski przesiewam za pomocą sitka mąkę.
Racuchy z cukrem pudrem
Do przesianej mąki dodaję sól i całość mieszam.
Racuchy z cukrem pudrem
Następnie wykonuję w mące zagłębienie, wkruszam drożdże i zasypuję je cukrem, po czym zalewam całość mlekiem.
Racuchy z cukrem pudrem
Rozczyn łączę z jajkami, cukrem waniliowym i rodzynkami, po czym wszystko mieszam i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce.

Tagi:

jajko jajka