Tuśka26

Tuśka26

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Rosół Niedzielny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

............................................................................................................................................

Rosół Niedzielny

Składniki:

Rosół Niedzielny

 

  • Kadłub
  • Lubszczyk
  • listki pietruszki
  • przyprawy
  • marchew

Sposób przygotowania:

Rosół Niedzielny
do osuszkonego garnka wlewamy wodę wkładamy do niego umytego kadłuba lub może też to być udko, skrzydełko. Czekamy aż na wierzchu garnka pojawią się takie piany są to tzw. Szumy. Zbieramy je taką dziurawą łyżką nie może być to zwykła łyżka bo wtedy zbieramy tłuszcz jaki się wydobył z mięsa. Kiedy przestana pojawiać się szumy wrzucamy do tego garnka jeszcze ostrugana, umyta, przekrojona na pół marchew. A także wkładamy listki całe lubszczyku mogą tez być posiekane na drobno jeśli ktos nie lubi to w tedy nadaje taki ładny zapach. Gdyby ktoś robił rosół wołowy można również dać miętę. Wszystko razem gotujemy i podajemy ze swojskim makaronem....

Tagi:

przyprawy