Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne roladki ze schabu wieprzowego wypełnione serem żółtym i nadzieniem pieczarkowo-cukiniowym, zniknęły z mojego stołu w ekspresowym tempie.

Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Schab cieniutko rozbić, oprószyć kucharkiem i pieprzem. Pieczarki obrać. Zetrzeć na grubych oczkach. Obraną cukinię również zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do pieczarek. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Przesmażyć na łyżce oliwy. Odrobinę podlać wodą i dusić około 20-25 minut (woda musi odparować). Na każdym plastrze mięsa położyć plaster sera. Na ser nałożyć część nadzienia pieczarkowo-cukiniowego. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzanej oliwie ułożyć roladki. Kiedy podsmażą się z jednej strony przełożyć na drugą. Roladki podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową i czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos doprawić. Podawać na gorąco.
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Pieczarki i cukinię przesmażyc razem a potem udusić.
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Na każdy plaster schabu położyć ser i część farszu.
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Zwinać roladki i podsmażyć je na rozgrzanej oliwie.
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą i doprawić.