smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Roladki schabowe z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu zawijane z posiekanymi orzechami masłem i parmezanem. Można podawać z ziemniakami,ryżem lub frytkami.

Roladki schabowe z orzechami

Składniki:

Roladki schabowe z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z orzechami
Schab pokroić na plastry o grubości 1,5 cm, a następnie cienko rozbić , ale uważać żeby nie poprzecinać. Każdy kotlet posolić i popieprzyć z obu stron. Pozostawić w chłodnym miejscu na około 15 min. Żółtka roztrzepać i połączyć z pokruszonym masłem. Orzechy drobno posiekać i dosypać do masy żółtkowej. Dodać ser i chrzan i bardzo dokładnie wymieszać. Każdego kotleta posmarować masą ,posypać parmezanem i zwijać roladki i spinać wykałaczkami. Roladki maczać w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru.