madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki mięsne z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z schabu wieprzowego z farszem z boczku, kiszonego ogórka, a także marchewki. Uwielbiamy je :)

Roladki mięsne z farszem

Składniki:

Roladki mięsne z farszem

Mięso

  • 6 kotletów schabowych
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku

Farsz

Dodatkowo

  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżeczki musztardy
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki mięsne z farszem

Przygotowanie mięsa

Roladki mięsne z farszem
Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem

Plastry mięsa myjemy i osuszamy, a następnie cienko rozbijamy.

Każdy kawałek mięsa przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

Przygotowanie farszu

Roladki mięsne z farszem
Pokrojone warzywa i boczek mieszamy razem

Obraną marchew, kiszone ogórki oraz wędzony boczek kroimy w równa niewielkiej wielkości kostkę i mieszamy razem.

Zawijanie

Roladki mięsne z farszem
Mięso smarujemy musztardą i nakładamy farsz

Mięso smarujemy musztardą i nakładamy farsz. Zwijamy roladki i obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor.

Następnie podlewamy woda i dusimy mniej więcej pól godziny do miękkości.

Powstały sos zagęszczamy zawiesiną z mąki pszennej i wody.


Tagi:

danie mięso