Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię takie roladki. Są idealne na niedzielny obiad.

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

Składniki:

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami

 

  • 2 sztuki pierś z kurczaka,
  • 5 sztuk ogórek konserwowy,
  • 5 kawałków papryka konserwowa,
  • 10 dag bułka tarta,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 łyżki tłuszcz do smażenia,
  • 25 dag pieczarki,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 łyżeczka przyprawa do kurczaka Prymat

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami
Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki. Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka. Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę. Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni.