VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pomysł na połączenie mięsa z warzywami. Roladki schabowe w sosie sprawdzą się na każdym obiedzie. A jak smakują? Rewelacyjnie!

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

Składniki:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

ETAP 1:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie
Mięso kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.

Mięso kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie
Brokuł myjemy, kroimy na mniejsze różyczki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.

Brokuł myjemy, kroimy na mniejsze różyczki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.

ETAP 3:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie
Pokrojenie pieczarek i cebuli przed przesmażeniem

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki na mniejsze kawałki. Przesmażamy na odrobinie oleju.

ETAP 4:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie
Nałożenie farszu na rozbite plastry mięsa

Na rozbitym mięsie rozkładamy pieczarki z cebulą oraz przekrojone na plastry brokuły.

Dociskamy farsz do schabu.

ETAP 5:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

Zwijamy w roladki, obwiązujemy nićmi. Wierzch roladek obsypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy je na rozgrzanej patelni na rumiano i do miękkości. Zdejmujemy.

ETAP 6:

Roladki brokułowo pieczarkowe w serowym sosie

Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy bulion. Dokładamy starty żółty ser, oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i lubczykiem.

Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając do momentu zgęstnienia sosu. Roladki przekładamy do sosu i jeszcze chwilkę dusimy.


Tagi:

schab mięso