pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Roladki z pastą pasztetową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobre, pyszne, bardzo dobre, NAPRAWDĘ

Roladki z pastą pasztetową

Składniki:

Roladki z pastą pasztetową

 

  • 30 dag pasztetu DROP
  • 1,5 szklanki startego sera
  • 2 cebule
  • 4 młode cukinie
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Roladki z pastą pasztetową
Całą zawartość pasztetu wymieszać z posiekaną cebulą i szklanką mleka. Dodać to tego rotrzepane jajko, przyprawić wedle uznania pieprzem i solą. Cukinie pokroić wzdłuż na ok. 5 milimetrowe paski. Wrzucić je na ok.4-5 minut na wrzątek i ocedzić. Pozostawić do ostygnięcia. Paski ułożyć na równej natłuszczonej brytwannie. Posmarować wcześniej przygotowana pastą. Posypać to wszysko serem i zapiekać w piekarniku w 180 stopniach C. ok. 10-15 minut. SMACZNEGO.