dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki z indyka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne roladki faszerowane pieczarkami i serkiem topionym.

Roladki z indyka z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z indyka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z pieczarkami
Pierś oczyszczamy i płuczemy. Kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki oczyszczamy i kroimy. Cebule siekamy. Przesmażamy cebulę. Dodajemy pieczarki i posiekany czosnek. Smażymy całość. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa układamy odrobinę farszu i kładziemy kawałek serka topionego. Zwijamy ciasno w roladki. Oprószamy lekko mąką i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do natłuszczonej brytfanny i zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Roladki z indyka z pieczarkami
Pierś z indyka oczyszczamy i dokłądnie płuczemy.
Roladki z indyka z pieczarkami
Na każdym kawałku mięsa układamy porcje farszu.
Roladki z indyka z pieczarkami
Mięso ciasno zwijamy a następnie obsmażamy.

Tagi:

indyk