Sposób przygotowania:
Roladki wołowe z bobem, papryką i boczkiem
W pierwszej kolejności ugotować bób według przepisu na opakowaniu a następnie zdjąć skórki.Mięso pokroić w plastry i rozbić na cienkie kotlety następnie każdy doprawić solą,pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Na każdym układać plaster boczku,pasek czerwonej papryki i kilka sztuk bobu a potem zwinąć w rolade. Można spiąć wykałaczką lub związać nitką aby ładniej się prezentowały się na talerzu. Zawinięte roladki obsmażyć na niewielkiej ilości gorącego oleju lub oliwy a następnie zalać bulionem i dodać pozostałe przyprawy. Dusić na wolnym ogniu przez ok 1,5-2 godzin do miękkości. Pozostały bób podgrzać na maśle z czosnkiem. Przed podaniem zdjąć z roladek nici lub wykałaczki. Gotowe roladki podane z bobem i pieczonymi ćwiartkami ziemniaków to pyszny i zdrowy obiad.