Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki wieprzowe z szynką i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki nie muszą być tradycyjne

Roladki wieprzowe z szynką i serem

Składniki:

Roladki wieprzowe z szynką i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z szynką i serem
Mięso pokroić na 5 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki i sera. Z jednej strony ułożyć paprykę pokrojoną w paski, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla, skropić oliwą i podlać odrobiną wody, poddusić około 15 minut aby doszły. podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Tagi:

sery ser szynka