Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Rolada z masą serową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rolada biszkoptowa z masą serową

Rolada z masą serową

Składniki:

Rolada z masą serową

 

  • 120 gram mąki
  • budyń czekoladowy
  • 5 jaja
  • szklanka cukru - ja daje niecałą
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 750 gram twarogu tłustego
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • pół szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Rolada z masą serową
Do jednej miseczki wbijamy żółtka a do drugiej dajemy białka. Ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier i jeszcze przez ok 5 minuty ucieramy białka z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtkucały czas ucierając. Przesiewamy mąkę, dodajemy czekoladowy budyń oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy w jedną stronę by ciasto nie upadło. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni nasz biszkopt przez ok 30 minut. Jeżeli przypiecze się góra przykrywamy folią .

Twaróg mielimy dwa razy. Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka , cukier waniliowy , cukier zwykły i mieszamy wszystko ze sobą dokładnie.

Po upieczeniu biszkotu na ciepły wykładamy masę serową. Zawijamy w roladę. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na noc.

Tagi:

rolada