MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Rolada wołowa wg Marii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna rolada wołowa faszerowana pieczarkami i papryką.

Rolada wołowa wg Marii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada wołowa wg Marii

 

  • 300g mięsa wołowego ( 2 płaty polędwicy wołowej)
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 100 g boczku wędzonego, surowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 6 pieczarek
  • 1l ciepłej wody
  • kostka wołowa
  • natka pietruszki
  • pieprz , sól
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Rolada wołowa wg Marii
Płaty mięsa opłukujemy, wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy . Pieczarki opłukujemy i kroimy w kostkę, Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Boczek kroimy w słupki. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Płaty mięsa smarujemy musztardą, przyprawiamy pieprzem , solą i układamy : boczek,pieczarki,cebulę i plasterki papryki.Wszystko delikatnie , ale ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rolady, z każdej strony po 2 minuty. Następnie do rolad wlewamy 1l ciepłej wody, dodajemy kostkę, mieszamy i wszystko dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Gotową roladę wykładamy na talerz,usuwamy wykałaczki, polewamy sosem , który powstał z gotowania rolad i posypujemy natką pietruszki.
Rolada wołowa wg Marii
Płaty miesa opłukujemy , wkładamy do woreczka i delikatnie rozbijamy.
Rolada wołowa wg Marii
Boczek kroimy i papryke kroimy w paski a pieczarki w kostkę.
Rolada wołowa wg Marii
Mieso smarujemy musztardą, przyprawiamy i układamy buczek, cebulę,pieczarki i paprykę.
Rolada wołowa wg Marii
Mieso zwijamy w rolady, spinamy wykałaczkami i smazymy.

Tagi:

mięso rolada