eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolada serowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna przekąska na przyjęcia.

Rolada serowa Eli

Składniki:

Rolada serowa Eli

 

  • 80dkg sera żółtego(podłużny,płaski kawałek)
  • 80 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 kostki (po 10 dkg)serka topionego czystego
  • sól,pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Rolada serowa Eli
Ser włożyć do woreczka do pieczenia,szczelnie zamknąć(wypuścić całe powietrze),włożyć do gorącej wody(nie gotować) i zostawić tak długo,aż cały ser będzie miękki.Potarte na grubym tarle pieczarki i posiekaną drobno cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przyprawić solą i pieprzem.Do ciepłych pieczarek dodać pokrojone serki i dokładnie wymieszać.Miękki żółty ser wyjąć z worka i rozwałkować na duży prostokąt,nie za cienki.Posmarować farszem pieczarkowym,zostawiając wzdłuż górnego,dłuższego brzegu pasek 2 cm bez farszu.Roladę zwijać dość ciasno od dłuższego brzegu.Owinąć folią spożywczą i powystudzeniu przechowywać w lodówce.Podawać z lodówki pokrojoną w plastry.Smacznego!

Tagi:

sery ser rolada