Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Rolada rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rolada rybna pieczona z sosem

Rolada rybna

Składniki:

Rolada rybna

 

Sposób przygotowania:

Rolada rybna
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulkę. Rybę wyfiletować. Bułkę czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć,zemleć z morszczukiem i cebulką. Do masy rybnej dodać kaszę manną,jajko,sól i pieprz,dokładnie masę wymieszać. Formować z masy rybnej wałek, obtoczyć w bułce, wyłożyć do formy wysmarowanej margaryną. Włożyć roladę rybną do piekarnika,piec 30 minut, podlewając 3 łyżkami wody. Śmietanę osolić,dodać do rolady pod koniec pieczenia. Upieczoną roladę rybną kroić w plastry,polać sosem z pieczenia