wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Rolada kokosowa bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W przygotowaniu ciasta, pomóc mogą nam dzieci.

Rolada kokosowa bez pieczenia

Składniki:

Rolada kokosowa bez pieczenia

 

  • 50 dag kruchych ciastek
  • 30 dag cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek mleka
  • na krem- 30 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • torebka cukru waniliowego
  • 30 dag wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Rolada kokosowa bez pieczenia
Ciastka drobno pokruszyć, wsypać do miski. Dodać cukier puder, kakao, żółtko, i mleko. Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę. Ciasto włożyć na 60 min do lodówki. Przygotować krem- miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Papier pergaminowy posypać łyżką cukru pudru, rozwałkować na nim ciasto. Posmarować kremem kokosowym. Za pomocą papieru uformować roladę. Schłodzić. Posypać wiórkami kokosowymi, kroić w plasterki.