Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Rogaliki z masą makową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste i szybkie do zrobienia, nadzienie można dać wedle własnego gustu.Ja rogaliki robiłam przy uzyciu rogalomanii, ale mozna ciasto rozwłakować na kształt koła, pociąć na trójkąty , położyć nadzienie i zwijać.

Rogaliki z masą makową

Składniki:

Rogaliki z masą makową

 

  • 3 szkl. mąki
  • 250 g margaryny
  • 250 g serka homogenizowanego
  • dowolne nadzienie[ u mnie masa makowa z puszki]

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z masą makową
Mąkę z margaryną i serkiem zagnieść.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blaszce.Piec aż do uzyskania pięknego złotego koloru w temperaturze piekarnika 180 stopni(około 20 minut).Upieczone rogaliki udekorować wedle uznania.