ANETKA1125

ANETKA1125

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Rogaliki z ciasta topielca

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 1 porcji-120 kcal

Rogaliki z ciasta topielca

Składniki:

Rogaliki z ciasta topielca

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta topielca
Mleko,śmietanę łyżkę cukru i drożdże połączyć razem i dokładnie rozetrzeć.Mąkę przenieść do miski ,dodać do niej całe jaja {przedtem umyte} i rozczyn drożdżowy.Wszystko dokładnie wymieszać dodając równocześnie stopione wystudzone masło i szczyptę soli.Ciasto zagnieść w kulę i włożyć do garnka z zimną wodą.Woda powinna przykrywać ciasto.W międzyczasie marmoladę wymieszać z posiekaną skórką pomarańczową i drobno posiekanymi orzechami.Gdy ciasto wypłynie na powierzchnię wody należy je wyjąć ,osuszyć w czystej ściereczce,dodać cukier i cukier waniliowy i ponownie zarobić.Ciasto podzielić na części ,każdą rozwałkować,wykrawać trójkąty,nadziewać je przygotowaną masą i zwijać rogaliki.
Przed włożeniem do pieca ,wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w średnio rozgrzanym piekarniku.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka