Sposób przygotowania:
Rogaliki z ciasta topielca
Mleko,śmietanę łyżkę cukru i drożdże połączyć razem i dokładnie rozetrzeć.Mąkę przenieść do miski ,dodać do niej całe jaja {przedtem umyte} i rozczyn drożdżowy.Wszystko dokładnie wymieszać dodając równocześnie stopione wystudzone masło i szczyptę soli.Ciasto zagnieść w kulę i włożyć do garnka z zimną wodą.Woda powinna przykrywać ciasto.W międzyczasie marmoladę wymieszać z posiekaną skórką pomarańczową i drobno posiekanymi orzechami.Gdy ciasto wypłynie na powierzchnię wody należy je wyjąć ,osuszyć w czystej ściereczce,dodać cukier i cukier waniliowy i ponownie zarobić.Ciasto podzielić na części ,każdą rozwałkować,wykrawać trójkąty,nadziewać je przygotowaną masą i zwijać rogaliki.
Przed włożeniem do pieca ,wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w średnio rozgrzanym piekarniku.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Przed włożeniem do pieca ,wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w średnio rozgrzanym piekarniku.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.