ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Rogaliki krucho-drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam pyszne rogaliki do herbatki na jesienne wieczory :)

Rogaliki krucho-drożdżowe

Składniki:

Rogaliki krucho-drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki krucho-drożdżowe
Drożdże, cukier, śmietanę wymieszać, odstawić żeby wyrosły. Z mąki, margaryny, jaj , dodając szczyptę soli i wyrośniętych drożdży, przygotować ciasto jak na kopytka, schłodzić. Ciasto podzielić na 8 części. Kolejno wałkować każdą część podzielić na 8 równych trójkątów i z nich zawijać rogaliki, do środka dając po ok. 1 łyżeczki róży. piec ok. 40 min w średnio nagrzanym piekarniku