Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pyszny tuńczyk w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tuńczyka odsączyć z oleju, szczypiorek drobno posiekać, dodać do serka, dokładnie wymieszać. Połączyć z tuńczykiem i dodać przyprawy.

Pyszny tuńczyk w cieście francuskim

Składniki:

Pyszny tuńczyk w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasto francuskiego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • Sól
  • pieprz
  • żółtko

 

Sposób przygotowania:

Pyszny tuńczyk w cieście francuskim
Tuńczyka odsączyć z oleju, szczypiorek drobno posiekać, dodać do serka, dokładnie wymieszać. Połączyć z tuńczykiem i dodać przyprawy. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Rozłożyć farsz łyżeczką na każdym kwadracie. Ciasto złożyć w trójkąt, dokładnie zlepić. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką wody, piec kilkanaście minut w 180st. C.

Tagi:

ciasto