Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pulpeciki z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ser zetrzeć na tarce wymieszać z posiekaną zieleniną, dodać do cebuli i dusić do miękkości.

Pulpeciki  z serem

Składniki:

Pulpeciki z serem

 

  • 40 dag mielonego mięsa może być drobiowe
  • 1-2 cebule
  • Żółty ser
  • Duża garść natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól,pieprz
  • Tarta bułka
  • Tłuszcz do smażenia
  • Vegeta

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z serem
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ser zetrzeć na tarce wymieszać z posiekaną zieleniną, dodać do cebuli i dusić do miękkości. Mięso wymieszać z podduszonymi pomidorami, dodać kolejno jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem a także Vegetą. Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej a następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.