pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre pulpety, polecam

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

 

  • PULPETY
  • 50 dag mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2/3 kostki margaryny
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa kucharek
  • bułka tarta do panierki
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos pieczarkowy z torebki WINIARY
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Do miski włożyć mięso. Posolić, popieprzyć, wbić jajko. Wszystko wymieszać na początek. Na margarynie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Dodać do mięsnej masy. Wszystko dokładnie wyrobić na ciasto i przyprawić kucharkiem. Brać po trochu ciasta i wyrabiać w rękach małe kuleczki. Panierować w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu. Sos przygotować jak podano na opakowaniu. Usmażone pulpety polać sosem i posypać natką pietruszki.