marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pudding z czarnego ryżu.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż umyć pod bieżącą wodą i odcedzić.Zalać wodą i zagotować, zakryć i gotować pół godziny.Zrobić kleik,wlać mleko kokosowe i sól.Wymieszać.

Pudding z czarnego ryżu.

Składniki:

Pudding z czarnego ryżu.

 

  • 270 g.czarnego ryżu,
  • 2 l.wody,
  • 3 łyżki brązowego cukru,
  • 2 łyżki białego cukru,
  • kawałek świeżego imbiru,
  • 175 ml.mleczka kokosowego,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pudding z czarnego ryżu.
Ryż umyć pod bieżącą zimną wodą.Następnie odcedzić,wsypać do garnka,zalać wrzącą wodą.Zamieszać,zagotować,przykryć pok-
-rywką i gotować na małym ogniu 30 min.Brązowy i biały cukier do-
-dać do ryżu.Gotować do konsystencji kleiku.Potem wlać mleko
kokosowe,sól i dobrze wymieszać.Gotowy deser podawać w mise-
czkach.

Tagi:

ryż