lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pstrąg z pierzynką orzechową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pstrąg z pierzynką orzechową

Pstrąg z pierzynką orzechową

Składniki:

Pstrąg z pierzynką orzechową

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z pierzynką orzechową
Oczyść pstrąga,natrzyj go solą,pieprzem, sokiem z cytryny.Do jego środka włóż posiekaną świeżą bazylię.Masło rozpuść na patelni,wymieszaj podgrzewając z bułką tartą,posiekanymi orzechami włoskimi,skórką z 1 cytryny.Całość podsmaż na złoty kolor.Rybę ułóż w formie do pieczenia,skrop winem,piecz kwadrans w 190 st,po kwadransie posyp pstrąga masą z orzechami i bułką.Piecz następne dwa kwadranse.

Tagi:

tarta pstrąg