Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg jest jedną z moich ulubionych ryb, dlatego często przygotowuję go na różne sposoby. Pieczony z suszonymi pomidorami jest delikatny i aromatyczny.

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Składniki:

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

 

  • 4 świeże patroszone pstrągi
  • 50 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1/2 saszetki dobrej jakości przyprawy do ryb
  • 4 łyżki soli
  • olej

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami
1. Ryby umyć, oczyścić, osuszyć.. Środek natrzeć przyprawą do ryb i włożyć pokrojone w kostkę suszone pomidory. Z wierzchu każdą z ryb natrzeć dokładnie łyżką soli.

2. Pstrągi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skropić olejem. Pieczemy ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tagi:

danie ryba