kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Pstrąg na gorąco w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sposób na przyrządzenie tej smacznej ryby w sosie majonezowym

Pstrąg na gorąco w majonezie

Składniki:

Pstrąg na gorąco w majonezie

 

  • 80 dag pstrągów,
  • 3/4 szklanki majonezu,
  • 5 dag cebuli,
  • łyżka zielonych solonych nasion nasturcji,
  • 3 korniszony,
  • natka pietruszki,
  • mąka,
  • sól, pieprz,
  • oliwa lub olej

Sposób przygotowania:

Pstrąg na gorąco w majonezie

Majonez wymieszać z drobno posiekaną cebulą i korniszonami, dodać posiekaną zieloną pietruszkę i nasiona nasturcji. Wymieszać. Oczyszczone i umyte ryby panierować w mące i smażyć, wkładając je na patelnię z rozgrzaną oliwą. - Zrumienić po obu stronach, posolić, posypać pieprzem. - Usmażone ryby wyłożyć na gorący półmisek, polać przygotowanym sosem. - Podawać z frytkami oraz kalafiorem.

Przepis udostępniony dzięki uprzejmości Zakładu Hodowli Pstrąga w Zaporze - Mylof.


Tagi:

pstrąg