Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Przysmak rolada serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladę można podawać z keczupem lub majonezem.

Przysmak rolada serowa

Składniki:

Przysmak rolada serowa

 

  • 60dag żółtego sera w kawałku
  • 0,5 kostki masła
  • 2 serki topione, kremowe
  • 400g kiełbasy lub szynki konserwowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Przysmak rolada serowa
Zagotować taką ilość wody, by po włożeniu do niej sera, był on przykryty. Garnek zdjąć z ognia, włożyć ser i zostawić na 40 minut. Masło utrzeć z serkami topionymi. Wędlinę pokroić w kostkę, jaja również. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dodać do masy z masła i sera. Wymieszać. Żółty ser wyjąć z garnka, odcedzić i rozwałkować, uważając, by nie powstały dziury. Rozsmarować farsz i od razu zawinąć. Całość zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki.