pyszczek

pyszczek

Kucharz
[Przepisów: 6]

Przepis na faszerowane ogórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra i szybka przystawka

Przepis na faszerowane ogórki

Składniki:

Przepis na faszerowane ogórki

 

  • 2 długie ogórki
  • 200g fety
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zółte chili
  • 3 łyżki pokrojonego szczypioru
  • sól
  • szczypta pieprzu kajenskiego

Sposób przygotowania:

Przepis na faszerowane ogórki
Paprykę, chili i szczypior pokrój bardzo drobno. Widelcem rozgnieć ser i dodaj do warzyw.Jeżeli masa serowa jest za gęsta dodaj kwaśnej śmietany. Podziel ogórki na krążki wielkości 4 cm i łyżeczką wydryluj miękką część nasienną ogórka i napełnij każdy krążek masą serową. Tak przygotowane ogórki posyp do smaku pieprzem.

Tagi:

ogórki